AMYGDALA RETRAINING PROGRAMMA

Praktijk Inner-Focus biedt coaching bij het volgen van het Gupta Amygdala Retraining programme (GARP). Het GARP is een zeer praktische en zelfstandige manier om om te gaan met verminderde energie en angstproblemen. Het programma biedt mensen met Chronische Vermoeidheid, Fibromyalgie, MCV en angst- en paniekstoornissen de mogelijkheid om te herstellen. Het programma bestaat uit meditatieoefeningen, visualisaties, en kennis over de oorzaken van energieproblemen. De duur van het programma is minimaal een half jaar. Ondersteuning van een coach is in veel gevallen raadzaam.

HET PROGRAMMA
De naam van het programma verwijst naar het ‘herprogrammeren’ van de amygdala: een orgaan in de hersenen dat stressreacties reguleert. Bij bijna alle energie- en angstproblemen is er teveel stress ontstaan, met als gevolg een ‘ontregelde’ amygdala. Door het GARP te volgen leer je de rol van de amygdala in je ziekteproces te begrijpen. Door het doen van praktische meditatie- en visualisatieoefeningen met behulp van DVD’s, CD’s en een werkboek leer je je amygdala stap voor stap te herprogrammeren.

COACHING DOOR PRAKTIJK INNER-FOCUS
Binnen mijn praktijk Inner-Focus is het mogelijk ondersteuning te krijgen bij het volgen van het programma. Een GARP-coach is altijd een ervaringsdeskundige die zelf genezen is door het volgen van de amygdala retraining. Mijn eigen herstel met behulp van het GARP bezielde mij om anderen op hun pad bij te staan. Ik werd door Ashok Gupta aangenomen als Nederlandse GARP-coach. In het programma werk ik samen met Paulien Elzinga. Zij is ook officieel coach voor het GARP en wij hebben een hechte samenwerking opgebouwd waardoor wij veel mogelijkheden kunnen bieden voor begeleiding. Paulien is psychologe en heeft een eigen coachingspraktijk in Utrecht. Naast face-to-face sessies met clienten, werkt zij ook met Skype, email of doet sessies per telefoon.

 • Voor meer informatie over Paulien Elzinga: www.lief-coaching.net.
 • Klik hier voor meer informatie over mijn verdere werk als psychotherapeut.

HOE WERKT GARP COACHING IN DE PRAKTIJK?
Nadat je het programma-materiaal besteld hebt (via de website van Ashok Gupta), en je je er wat vertrouwd mee hebt gemaakt, kun je contact opnemen met praktijk Inner-Focus. Mijn coaching kan bestaan uit het volgende:

 • uitleg over en verdieping van de technieken
 • bewustmaken van gedrag en overtuigingen die je herstel blokkeren
 • leren loslaten van oude patronen
 • ondersteuning bij een 'motivatie dip'
 • leren van aangeven en bewaken van grenzen
 • verwerven van meer inzicht in je persoonlijkheid
 • optimaliseren van je relaties
 • ontwerp van nieuwe normen en waarden
 • ondersteuning bij herintreden in de maatschappij.

Ik bied altijd coaching op maat: jij kiest welke ondersteuning je nodig hebt naast het programma en hoe vaak. Ik werk via Skype, e-mail of face-to-face contact in Utrecht of Naarden. In het gebied tussen Utrecht en Amsterdam doe ik in bepaalde situaties ook huisbezoeken. Het GARP loopt minimaal een half jaar.

TARIEVEN EN CONTACT
De tarieven voor sessies staan hieronder vermeld (per sessie van 55 min) en worden berekend in units van 10 minuten, ongeacht de vorm van contact (face-to-face, Skype, email, of telefoon). De tarieven zijn afhankelijk van het bruto jaarinkomen. Omdat het programma internationaal georienteerd is, werk ik als GARP-coach onder de naam Fina Vyver. Contact opnemen kan via e-mail: finavyver@inner-focus.nl. Op Skype ben ik te vinden onder de naam finavyver-gar.

Tariefsoort Inkomen Tarief Individuele Coaching (per uur)
Minimumtarief tot 32.000 per jaar € 85
Tussentarief Tussen 32.000 en 48.000 per jaar € 95
Maximumtarief boven 48.000 per jaar € 105

LINKS
Op de volgende sites kan je meer informatie vinden:

 • www.guptaprogramme.com. Op de GAR programma website kan het programma-materiaal besteld worden en staan ook de GAR Coaches vermeld.
 • www.guptaprogramme.com/forum. Bezoek het forum van het GAR programma.
 • Youtube. Zoek op: “Ashok Gupta Amygdala Retraining programme”.
 • Medical Paper. Lees Ashok Gupta's Medical Paper.
 • www.mecvs.net. Bezoek de Nederlandse Site over chronische vermoeidheid en gerelateerde aandoeningen.

Ashok Gupta (India) is de grondlegger van dit programma, dat gebruik maakt van de meest moderne neuro-psychologische inzichten, NLP technieken, visualisatie, meditatie en lichaamsgerichte psychotherapeutische interventies. Hij heeft zijn eigen kliniek in Londen (Harley Street Solutions) en werkt wereldwijd. Het GAR-programma wordt door steeds meer wetenschappelijke onderzoek onderbouwd.

Voor meer informatie over de privacyregelgeving van Praktijk Inner-Focus, klik hier.