THERAPEUT

WIE BEN IK?
Ik ben werkzaam als bewegingspsychotherapeute (d.w.z. lichaamsgericht) in mijn eigen praktijk. Ik heb meer dan twintig jaar ervaring in het begeleiden van psychische problemen, psychosomatiek en veranderingsprocessen. De laatste tien jaar werk ik ook op het gebied van spirituele zelfontwikkeling, namelijk het gebied voorbij de problemen gerelateerd aan je jeugd.

Ik ben werkzaam geweest in ziekenhuizen en bedrijven en als docent en methodeontwikkelaar bij diverse opleidingen (Vrije Hogeschool in Driebergen, Bijscholing Psychosomatische Fysiotherapie in Amsterdam, Integraal Kanker Centrum in Amsterdam). In 1995 heb ik de Postdoctorale Opleiding voor Bewegingsgeoriënteerde Psychotherapie afgerond aan de Faculteit van Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ook hier was ik werkzaam als docent en gaf workshops in binnen- en buitenland.

Ik heb nu sinds 2000 ervaring met het werken met The Work van Byron Katie. Met dit “Werk” kun je vrijheid en rust vinden in het omgaan met jezelf en anderen via het onderzoek van overtuigingen die jij hebt over de mensen in jouw leven en jezelf. Daarnaast volgde ik van 2001 tot 2011 de spiritueel georiënteerde Ridhwan School, geleid door A.H. Almaas. Beide personen inspireren mij dusdanig dat mijn behandelmodel mede op hun theorieën is gebaseerd. Sinds enkele jaren verdiep ik mij in de Oosterse traditie van Vipassana, gebaseerd op de leer van de Buddha en onderwezen door de heer Guenka. In 2011 werd ik officieel gecertificeerd als Nederlandse Coach voor het Amygdala Retraining Programme van Ashok Gupta. Hieruit is een hele prettige en vruchtbare samenwerking ontstaan met mijn collega Paulien Elzinga. Wij werken nu intensief samen met betrekking tot het Gupta Amygdala Retraining (GAR) programme, waardoor wij veel mogelijkheden tot begeleiding kunnen bieden. Voor meer informatie over Paulien Elzinga zie www.lief-coaching.net.

Doordat ik zelf vele jaren een chronisch vermoeidheidssyndroom heb gehad, ben ik ervaringsdeskundige in het begeleiden van het acceptatie- en verwerkingsproces bij chronische ziekten. Mijn kracht als therapeute ligt in mijn empatische persoonlijkheid, mijn visie gevormd door de vele technieken die ik leerde en het brede werkveld waarin ik werkzaam was. En mijn ruime levenservaring met veel ups en downs, waardoor ik in staat ben om jouw proces zeer invoelend en begrijpend te volgen. Jouw ontplooiing wijst de weg: ik ben alleen directief in situaties waar dat voor jouw proces nodig is. En daar komen wij samen achter. Ik heb een actieve houding t.a.v. de mogelijkheden van jouw proces en die actieve houding verwacht ik ook van cliënten, zoals het thuis uitvoeren van opdrachten en ontspanningsoefeningen beluisteren en doen. Ik heb geleerd dat inzet verandering stimuleert.