WERKVORMEN

HOE GAAN WE TE WERK?
Je maakt eerst een overzicht van jouw situatie en jouw beleving van je proces. Je maakt je hulpvraag duidelijk, waarna we een intakegesprek plannen van 1 á 1 ½ uur (via Skype, in Utrecht, Naarden of aan huis). Vervolgens spreken we drie sessies af (minimaal 1 via Skype) waarin je kennismaakt met de volgende werkvormen:

  • gesprekstherapie (onderzoek van je gedrag en patronen)
  • lichaamswerk (bewust worden van je zintuigen, ademhaling, spanningspatronen etc.)
  • verwerkend tekenen en schrijven (thuisopdrachten)
  • rollenspellen (bijv. om contact te maken met het ontstaan van patronen in je jeugd)
Extra technieken die ik bij sommige werkvormen gebruik, zijn: mindfulness, de 4 vragen en omkeringen van Byron Katie (ook op cd), meditatietechnieken en ontspannings/awarenessoefeningen die ik op cd heb ingesproken.

Als “de klik” er is met mij als therapeute én de werkvormen, dan starten wij met het behandelplan dat is ontstaan in de eerste 3 sessies. Dit plan is altijd gericht op het beter hanteerbaar maken van je klachten en problemen en samen zoeken naar passende oplossingen. Verdere verdieping door zelfontwikkeling is altijd mogelijk.

Als ik geen passend behandelaanbod voor je heb dan kan ik je adviseren over een eventuele doorverwijzing.

Tijdens geregelde tussentijdse evaluatiegesprekken stellen wij de doelstellingen bij. Zo blijft de begeleiding doelgericht, transparant en overzichtelijk.

PRAKTISCH
De gesprekken vinden meestal plaats per Skype (bij voorkeur met videoverbinding), telefoon of elke twee a drie maanden face-to-face in Utrecht of Naarden. De tarieven zijn gelijk voor alle contactvormen. Ik kan vóór en ná werkuren en in het weekend afspreken.